Image

John Corbeel

Register Estate Planner
Register Estate Planner

Register Executeur
Register Executeur

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam in de accountancy en fiscale aangifte-en adviespraktijk als MKB accountant en Register belastingconsulent. Binnen ons kantoor hebben wij ons gespecialiseerd in Estateplanning. Ik ben dan ook ingeschreven in het REP (Register Estate Planners).
Estateplanning is het gestructureerd regelen van de overgang van vermogen naar de volgende generatie. Doel daarbij is de wensen van de erflater(s) volledig tot hun recht laten komen op een fiscaal vriendelijke manier, maar ook op de juridisch gewenste wijze.

In het verlengde van de estateplanning houd ik mij ook bezig met het voorbereiden en afwikkelen van nalatenschappen. Ik ben als gecertificeerd RegisterExecuteur aangesloten bij de Stichting RegisterExecuteurs.

Voorbereiden betekent samen met de cliënt een inventarisatie maken van de wensen met betrekking tot zijn of haar nalatenschap. De juridische aspecten en fiscale voetangels en klemmen in beeld brengen en daarbij de advisering over het wegnemen hiervan. Vastleggen van het hele spectrum in het Digitale Nalatenschapsdossier, waarbij de cliënt ook toegang tot dit elektronische dossier kan krijgen. Dit alles geeft rust.
Afwikkelen houdt in de nabestaanden terzijde staan bij het vele (regel)werk dat in een toch al emotionele periode te doen is. Daarnaast uiteraard de wensen van de erflater ten uitvoer brengen (testament, codicil, uitvaartwensen etc.) Maar ook het verzorgen van de laatste aangifte inkomstenbelasting en de aangifte erfbelasting. Tijdens dit proces worden ook alle erfgenamen continu op de hoogte gehouden van de voortgang. Nabestaanden ontzorgen, dat is daarbij mijn drive.
John Corbeel
John Corbeel
Bel of mail mij gerust voor een kosteloos oriënterend gesprek, waarbij ik de mogelijk prangende vragen kan beantwoorden en kan aangeven wat ik voor u kan betekenen.
Uiteraard is dit gesprek geheel vrijblijvend.

Schroom niet; uit ervaring weet ik dat het voorbereiden en afwikkelen van een nalatenschap een complexe en tijdrovende zaak is. En fiscaal is er vaak meer te besparen dan men in het algemeen denkt.